FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: MESIĆ O STAROM MOSTU I PREDSJEDNIČKOJ KANDIDATURI

MOSTAR, 24. srpnja 2004. (Hina) - Obnova Starog mosta velik je iskorakza europska udruživanja Bosne i Hercegovine jer taj most nije samosimbol Mostara i BiH, već i civilizacije, izjavio je predsjednikRepublike Stjepan Mesić sudjelujući u posebnoj emisiji TV BiH u petaknavečer posvećenoj otvaranju obnovljenog Starog mosta u Mostaru.
MOSTAR, 24. srpnja 2004. (Hina) - Obnova Starog mosta velik je iskorak za europska udruživanja Bosne i Hercegovine jer taj most nije samo simbol Mostara i BiH, već i civilizacije, izjavio je predsjednik Republike Stjepan Mesić sudjelujući u posebnoj emisiji TV BiH u petak navečer posvećenoj otvaranju obnovljenog Starog mosta u Mostaru.

Protiveći se zamislima o podjeli BiH, Mesić je rekao da je "europski standard otvarati granice, a ne osvajati tuđi teritorij". Hrvati i Srbi moraju svoju sreću tražiti u BiH ali i surađivati sa Hrvatskom i Srbijom, rekao je Mesić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mesić je ponovio da se još nije kandidirao za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj ali da će to "najvjerojatnije učiniti".

Istaknuo da je za njegova dosadašnjeg predsjedničkog mandata Hrvatska otvorena prema Europi i svijetu i izvedena iz samoizolacije.

"Donosio sam odluke koje su upućivale Hrvatsku prema europskim standardima, smatram da sam učinio dovoljno poteza koji me legitimiraju da i dalje mogu ostati na tom mjestu", dodao je hrvatski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙