FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PITANJE STANARSKIH PRAVA OSTAJE SPORNO I NA RELACIJI BIH-HRVATSKA

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Bosanskohercegovački ministarpravosuđa Slobodan Kovač i njegova hrvatska kolegica VesnaŠkare-Ožbolt nastavit će ovog tjedna razgovor o neriješenim imovinskimodnosima između BiH i Hrvatske, najavljuje sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Bosanskohercegovački ministar pravosuđa Slobodan Kovač i njegova hrvatska kolegica Vesna Škare-Ožbolt nastavit će ovog tjedna razgovor o neriješenim imovinskim odnosima između BiH i Hrvatske, najavljuje sarajevsko "Oslobođenje".

Sporni su stanovi koje Republika Hrvatska ne želi vratiti bosanskohercegovačkim građanima, prenosi list riječi ministra Kovača.

Stanarski problemi bivših građana Hrvatske brinu Republiku Srpsku, u kojoj žive izbjeglice iz susjedstva, nerijetko u domovima prognanih Bošnjaka ili Hrvata, tumači Kovač, dodajući da bh. vlasti traže od Hrvatske da stanarsko pravo tretira kao vlasničko, izbjeglicama vrati domove i omogući otkup, prenosi sarajevski list njegove riječi.

Hrvatska strana ne želi pak vratiti stanove izbjeglicama koji njima žele mešetariti, saznaje "Oslobođenje". Hrvatske vlasti ponudile su povrat imovine izbjeglicama koji se žele vratiti i ostati u RH, dok ostalim obiteljima koje u RH ne namjeravaju živjeti ali žele natrag svoje stanove da bi ih potom prodale ne nude ništa, navodi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙