FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDIONICI 38. MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA NA TRGU BANA JELAČIĆA

ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu 38. Međunarodne smotrefolklora, danas su na Trgu bana Jelačića nastupili mladi glazbenikŽeljko Keža iz Studenaca pored Ljubuškog, talijanska kulturna udruga"Cuncordia a laudenddas", njemački instrumentalni sastav "SchwabischeDudelsackmusik", plesno glazbena skupina "Rusava" iz Češke i "OdissiTroupe" iz Indije.
ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu 38. Međunarodne smotre folklora, danas su na Trgu bana Jelačića nastupili mladi glazbenik Željko Keža iz Studenaca pored Ljubuškog, talijanska kulturna udruga "Cuncordia a laudenddas", njemački instrumentalni sastav "Schwabische Dudelsackmusik", plesno glazbena skupina "Rusava" iz Češke i "Odissi Troupe" iz Indije.

Ovogodišnja smotra folklora, koja se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora održava se od 21. do 25. srpnja, posvećena je obilježavanju 300. obljetnice rođenja fra Andrije Kačića Miošića autora "Razgovora ugodnog slovinskog".

Na toj najstarijoj folklornoj priredbi u Hrvatskoj, nastupit će folklorne skupine iz petnaestak zemalja.

Središnja svečanost 38. međunarodne smotre folklora održat će se večeras na Gradecu, a najavljen je i dolazak potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor te izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora Katarine Fuček.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙