FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hevatskedo 15.30 sati
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hevatske do 15.30 sati

ZAGREB - U ovoj zemlji novinari neće ići u zatvor, ali će moći odgovarati u građansko-pravnim postupcima, izjavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je izvijestila da bivši glavni urednik Novog brodskog lista Miroslav Jurić neće ići u zatvor zbog klevete jer mu je plaćena novčana kazna. Ministrica nije željela odgovoriti tko je za Jurića platio 12.600 kuna kazne zbog klevete.

SLAVONSKI BROD - Bivši glavni urednik Novog brodskog lista Miroslav Jurić pravomoćno osuđen zbog klevete danas nije otišao u zatvor jer mu je novčanu kaznu od 12.600 kuna podmirila ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt. Zadovoljan sam što je kaznu namirila ministrica pravosuđa iz svojih osobnih novčanih sredstava, kazao je Jurić nakon razgovora s predsjednikom Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je pokazao rješenje o plaćanju kazne.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić danas su skandaloznom ocijenili Vladinu odluku da izgradnju dionice Dugopolje - Šestanovac povjere američkoj tvrtki Bechtel, izravnom pogodbom bez javnog natječaja. Račan i Čačić su istakli da govore kao bivši premijer i ministar javnih radova opovrgavajući tvrdnju glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka da ta Vladina odluka proistječe iz obveza koje je bivša (njihova) Vlada preuzela kroz dodatak sporazumu s Bechtelom (iz prosinca prošle godine). Čačić je rekao da je Bechtelovo odustajanje od izgradnje autoceste Zagreb-Sisak bivša Vlada kompenzirala s 20 milijuna dolara isplaćenih Bechetlu kao "stimulaciju za ubrzanje radova".

RIJEKA - Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i saborski zastupnik Damir Kajin kazao je danas na konferenciji za novinare da bi stranke lijevog političkog svjetonazora već sada trebale poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića na sljedećim predsjedničkim izborima te da je uvjeren da će SDP to i učiniti. Kajin ističe da "stranke lijeve opcije nemaju boljeg kandidata", da se "u kohabitaciji omogućuje kakva takva kontrola vlasti", te da "Mesić neće biti predsjednik na dugme."

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas s ravnateljima lječilišnih ustanova ugovor o pružanju usluga medicinske rehabilitacije hrvatskim braniteljima. Ministarstvo je za taj program iz ovogodišnjeg proračuna izdvojilo 1,5 milijuna kuna, a njime bi do kraja godine trebalo biti obuhvaćeno 500 invalida iz Domovinskog rata. Ugovor je potpisan s ravnateljima Varaždinskih, Krapinskih, Daruvarskih i Bizovačkih toplica i lječilišta Topusko i Biokova.

ZAGREB - Izaslanstvo Libre (Stranka liberalnih demokrata) predalo je danas Predsjedniku Republike i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga Stjepanu Mesiću peticiju kojom se traži ukidanje obaveznog vojnog roka koju je potpisalo oko 30 tisuća građana. Tu je inicijativu Libra pokrenula početkom prošle godine. Nakon uručenja peticije i razgovora s predsjednikom Mesićem, predsjednik libre Jozo Radoš ustvrdio je da je ukidanje obaveznog vojnog roka trend u svijetu i Europi, te da je Libra u saborsku proceduru uputila dva zakona kojim bi se ukinuo obvezni vojni rok.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas da je neugodno iznenađena izvješćem američke organizacije za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch u kojem se ocjenjuje da većina suđenja za ratne zločine na hrvatskim sudovima pokazuje etničku pristranost i nedostatak profesionalizma. "Osobno smatram da je stručnost hrvatskih sudaca i profesionalizam vrlo visok i da je objektivnost suđenja isto tako visoka", kazala je ministrica Škare Ožbolt. Napomenula je da Ministarstvo pravosuđa službeno nije dobilo izvješće Human Rigts Watcha, već je informacije o njemu dobila samo od novinara.

OSIJEK - Za upis na prvu godinu sveučilišnih i stručnih studija osječkoga Sveučilištu "Josipa Jurja Strossmayera, za ukupno 4794 mjesta, prijavio se 5701 kandidat, ili 907 više od ukupnog broja predviđenih mjesta. Prema prvim podacima prag na razredbenim ispitima prešla su 4052 pristupnika, što čini postotak prolaznosti od 71 posto, istaknuto je na današnjoj sjednici Sveučilišnog Senata. Konačni rezultati upisa u prvom upisnom roku bit će poznati za nekoliko dana jer danas i sutra traju upisi za kandidate koji su položili razdredbeni ispit na nekom drugom sveučilištu.

SINJ - Program ovogodišnjeg sinjskog kulturnog ljeta "Dani alke i Velike Gospe" koji je danas predstavljen novinarima obiluje brojnim događajima iz kulture, zabave, glazbe i sporta i počinje sutra pa do 22. kolovoza. Osim središnjih događaja kao što su čuvena Sinjska alka koja se održava po 289. puta u nedjelju, 8. kolovoza, na programu je više dramskih predstava, izložaba slika, predstavljanja knjiga, te koncerata zabavne i ozbiljne glazbe.

ZAGREB - Ovogodišnja 38. Međunarodna smotra folklora (MSF) pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora održat će se od 21. do 25. srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo. Smotra po riječima umjetničke ravnateljice Zorice Vitez predstavlja 22 izvođača folklorne glazbene, plesne i pripovjedačke tradicije iz hrvatskih županija, bogatu baštinu pučkog crkvenog pjevanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine s deset nastupa izvođača okupljenih po prvi put zajedno na jednoj priredbi, te sudionike iz trinaest stranih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙