FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FOLKLORNI ANSAMBL "IVAN GORAN KOVAČIĆ" GOSTOVAT ĆE U MEKSIKU

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Folklorni ansambl "Ivan GoranKovačić" nastupit će na Internacionalnom folklornom festivaluZacatecas 2004., koji se u tom meksičkom gradu održava od 31. srpnjado 8. kolovoza, a na poziv Hrvatske podružnice Svjetske organizacijefolklornih festivala - C.I.O.F.F.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" nastupit će na Internacionalnom folklornom festivalu Zacatecas 2004., koji se u tom meksičkom gradu održava od 31. srpnja do 8. kolovoza, a na poziv Hrvatske podružnice Svjetske organizacije folklornih festivala - C.I.O.F.F.

Kako je danas priopćeno iz tog studentsko kulturno-umjetničkog društva, riječ je o jednom od najvećih svjetskih folklornih festivala na kojem će se okupiti ansambli iz trideset zemalja svijeta.

Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Goran Kovačić" na festivalu će održati pet samostalnih koncerata, te više zajedničkih nastupa. Na programu će biti dio njihovog bogatog folklornog repertoara: prigorski i međimurski plesovi, Dalamatinsko kolo - poskočica "Linđo", plesovi s otoka Korčule, posavski, moslavački i bunjevački plesovi, te niz folklornih napjeva i tamburaških skladbi iz cijele Hrvatske.

Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" na svom prvom gostovanju u Meksiku, zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom grada Zagreba koji su osigurali propagandne materijale o Hrvatskoj, radit će na promičbi Hrvatske u svijetu.

Gostovanje u Meksiku održava se uz potporu Ministarstva kulture, Grada Zagreba, brojnih sponzora i samih članova koji djelomično financiraju troškove puta.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙