FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: lagao je Sanader, ali i Čačić

ZAGREB,24. srpnja(Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić optužio jedanas premijera Ivu Sanadera, ali i nekadašnjeg koalicijskog partnera,HNS-ovca Radimira Čačića da lažu.
ZAGREB,24. srpnja(Hina) - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić optužio je danas premijera Ivu Sanadera, ali i nekadašnjeg koalicijskog partnera, HNS-ovca Radimira Čačića da lažu.

Tomčić je na konferenciji za novinare izjavio da je Sanader sinoć na HRT-u izrekao laž kad je rekao da Tomčićeva tvrtka vrši nadzor nad pojedinim sekcijama autoceste.

Nemam firmu, imam samo manjinske poslovne udjele u firmi koja nije sudjelovala u poslovima, niti konkurirala kod HAC-a za izvođenje i nadzor radova, rekao je Tomčić.

Žestoko je krizirao Vladino postupanje u slučaju Bechtel, držeći da je potencijalni ugovor s tom tvrtkom za dionicu Dugopolje-Šestanovac štetan za Hrvatsku, da se ozbiljni poslovi ne mogu ugovorati bez projektne dokumentacije, koje, ustvrdio je, u ovom slučaju nema, te da je za takve poslove obvezan međunarodni natječaj.

Tomčić tvrdi da nije istina da se Bechtelu treba dati zamjenska dionica da je ta tvrtka poslovno obeštećena i da Vlada nije obvezna dati joj zamjenski posao.

Ne iznoseći argumente, rekao je da sve to upućuje na mutne poslove u Vladi, da postoje opravdane sumnje da je ugovor s Bechtelom precijenjen, da je njegovo forsiranje zamjena za neke usluge.

Zbog svega toga, naglasio je, HSS drži da postoji dovoljno elemenata da se s time pozabavi Državno odvjetništvo.

Tvrdi i kako Hrvatska trenutno ima prečih poslova u cestogradnji od nastavka gradnje autoceste Split- Dubrovnik.

Kao prioritetne je izdvojio izgradnju punog profila autoceste Zagreb-Rijeka, zatim dionicu od Županje do granice sa Srbijom, koridor Vc, odnosno dionicu od mađarske do granice sa BiH, Podravsku magistralu ili nastavak poluautoceste prema Vrbovcu, Bjelovaru i Podravini.

Upitan je li Čačić svojedobno lagao kad je tvrdio da je upravo na Tomčićevo ustrajavanje ozakonjeno da dužnosnik u nekoj tvrtki može imati do 25 posto udjela, Tomčić je žustro i rezolutno odgovorio - lagao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙