FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER O BECHTELU: VLADA NIJE UČINILA NIŠTA ŠTO ONA BIVŠA NIJE DOGOVORILA

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je izjavioda njegova Vlada, odlukom da američkoj tvrtki Bechtel dodjeli gradnjudionice Dugopolje-Šestanovac, nije učinila ništa što bivša vlada nijedogovorila, a optužbe bivšeg premijera i ministra javnih radova IviceRačana i Radimira Čačića da je takvom odlukom otvoren prostor zakorupciju, nazvao je ostacima prošlosti iz komunističkog sustava.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je izjavio da njegova Vlada, odlukom da američkoj tvrtki Bechtel dodjeli gradnju dionice Dugopolje-Šestanovac, nije učinila ništa što bivša vlada nije dogovorila, a optužbe bivšeg premijera i ministra javnih radova Ivice Račana i Radimira Čačića da je takvom odlukom otvoren prostor za korupciju, nazvao je ostacima prošlosti iz komunističkog sustava.

"Učinili smo ništa više i ništa manje nego ono što je prošla vlada dogovorila, a dogovorila je da se umjesto dionice Zagreb-Sisak može (Bechtelu) u gradnju dati druga dionica. To stoji čvrsto na papiru i to je potpisao Čačić", izjavio je premijer Sanader tijekom službenog posjeta Malti, a njegovu je izjavu prenio Hrvatski radio.

Istaknuo je kako bi Račanu i Čačiću, koji su Vladu jučer optužili da je davanjem Bechtelu tako krupnog posla poput gradnje autoceste bez prethodno provedenog javnog natječaja otvorila prostor korupciji, trebalo postaviti pitanje zašto napadaju odluku koju su sami potpisali.

"Moja će Vlada raskrstiti sa svim nepravilnostima kojih ima itekako puno u gradnji autoceste, jer je Čačić davao posao svojoj firmi koja faktički nije bila na njegovom imenu nego imenu njegove supruge. To više neće biti slučaj, nego će posao dobivati firme na natječaju", rekao je premijer.

Dodao je kako ne zna zašto je Račan štitio i danas štiti Čačića.

"Čini mi se da je u tome puno ostatka komunističkog mentaliteta jer ta gospoda još nisu svjesna da su izgubila izbore, nisu svjesna da su potpisali nešto što su potpisali, a za to što su potpisali sada okrivljuju druge", kazao je Sanader.

"Taj film kakav oni misle da će biti u Hrvatskoj sigurno neće gledati, jer to što su oni radili, birači su osudili promjenom vlasti 23. studenoga", dodao je, istaknuvši da će njegova Vlada ići vrlo hrabro, "bez obzira što oni (Račan i Čačić) činili".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙