FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAČAN: IZNENAĐEN SAM NISKOM RAZINOM KOJOM SANADER BRANI NEOBRANJIVO U SLUČAJU BECHTEL

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan danasje izjavio kako je iznenađen niskom razinom kojom premijer Ivo Sanaderbrani, kako kaže, neobranjivu odluku da izgradnju dionice autocesteDugopolje-Šestanovac povjeri tvrtki Bechtel bez javnog natječaja.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan danas je izjavio kako je iznenađen niskom razinom kojom premijer Ivo Sanader brani, kako kaže, neobranjivu odluku da izgradnju dionice autoceste Dugopolje-Šestanovac povjeri tvrtki Bechtel bez javnog natječaja.

Račan je to kazao na konferenciji za novinare, koju je održao zajedno s predsjednikom HSS-a Zlatkom Tomčićem, reagirajući na izjavu premijera Sanadera da su jučerašnje optužbe Račana i bivšeg ministra javnih radova, HNS-ovca Radimira Čačića "ostatak prošloga komunističkog sustava".

Sanader je, tijekom današnjeg službenog posjeta Malti, izjavio da njegova Vlada, kod dodjele posla Bechtelu, nije radila ništa što prošla Vlada nije dogovorila, da sve stoji na papiru koji je potpisao Čačić.

"Nikakav Sanader neće moći ušutkati oporbu diskvalifikacijama ove vrste", poručio je Račan, dok je Tomčić uvjerenja da bi hrvatske građevinske tvrtke znatno bolje i jeftinije odradile posao povjeren Bechtelu.

Ponavljajući tvrdnju da je njegova, bivša Vlada uspjela skinuti obvezu da se Bechtelu dodijeli izgradnja autoceste Zagreb-Sisak, Račan je naglasio da je upravo Bechtel inzistirao da se u sporazumu Vladi ostavi mogućnost da se izgradnja alternativne dionice toj tvrtki dodjeli izravnom pogodbom.

Podsjetio je da je taj sporazum njegova Vlada s Bechtelom potpisala u prosincu prošle godine, nakon parlamentarnih izbora, kad se već znalo tko je mandatar nove Vlade.

"Očito je da je Bechtel na toj odredbi inzistirao računajući na kooperativnost Sanaderove Vlade", ustvrdio je Račan.

Dodao je i da ova Vlada želi potpisati ugovor s Bechtelom, a ne mora. "Činjenica je da oni to ipak žele i ubrzavaju to potpisivanje, iako nema ni projekta ni troškovnika, i to baca opravdanu sumnju, od koje se ova Vlada tako lako opravdati ne može".

"O mogućim dimenzijama te korupcionaške afere svoje trebaju reći nadležni organi", poručio je Račan.

Vladu je pozvao da raspiše javni natječaj i tako dade priliku hrvatskim građevinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙