FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OBNOVA STAROG MOSTA U MOSTARU PREDSTAVLJA CIVILIZACIJSKI TRIJUMF

ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ako je razaranje Starog mosta uMostaru bilo "čin srednjevjekovnog barbarstva", znak zla ucivilizaciji, usporediv možda samo s razaranjem Tornjeva blizanaca 11.rujna u New Yorku, onda će današnje svečano otvaranje novog mosta bititrijumf koji će našoj civilizaciji ponovno osigurati poštovanje,ističe u razgovoru za berlinski Die Tageszeitung. Visoki povjerenikmeđunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown.
ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Ako je razaranje Starog mosta u Mostaru bilo "čin srednjevjekovnog barbarstva", znak zla u civilizaciji, usporediv možda samo s razaranjem Tornjeva blizanaca 11. rujna u New Yorku, onda će današnje svečano otvaranje novog mosta biti trijumf koji će našoj civilizaciji ponovno osigurati poštovanje, ističe u razgovoru za berlinski Die Tageszeitung. Visoki povjerenik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown.

"Značenje tog čina nadilazi granice Bosne i Hercegovine i nadam se da će ta poruka obići svijet!", naglašava Ashdown za berlinski list.

Što se tiče uhićenja optuženih za ratne zločine koji se skrivaju u RS-u, on upozorava da su vlasti tog entiteta obvezne surađivati s međunarodnom zajednicom: "Srbija, Hrvatska pa i bošnjačko-hrvatska federacija u Bosni već su surađivale s Den Haagom: sjetite se samo izručenja Slobodana Miloševića!", podsjeća on, napominjući i da se "Tuđmanova stranka HDZ u Hrvatskoj preobrazila u proeuropsku, suvremenu konzervativnu stranku".

Postoje realni izgledi da BiH bude primljena u EU, tvrdi Ashdown: "S jedne strane imamo u BiH autohtono europsko-muslimansko stanovništvo koje može graditi mostove kako bi se spriječio globalni sukob kultura kakav opisuje Samuel Huntington", ističe on za TAZ.

S druge će pak strane BiH biti vrlo zanimljiva zahvaljujući instalaciji vojske EU-a krajem ove godine, navodi Ashdown, zaključujući da će se "u Bosni, dakle, redefinirati odnos između NATO-a, a time i SAD-a i EU-a" ali i napominjući da bi "na Balkanu EU trebao igrati vodeću ulogu a u drugim kriznim žarištima - SAD".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙