FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OBNOVOM STAROG MOSTA VELIKA RANA IPAK POČINJE ZARASTATI

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Nasuprot nekim "poetičnimfalsifikatima povijesti", ne treba zaboraviti da je Stari most 9.studenog 1993. g. srušen tenkovskim granatama HVO-a "na zapovijedjednog uniformiranog nadrifilmaša a pod visokim pokroviteljstvomjednog paunovski uparađenog kvazipovjesničara", podsjeća Gojko Berić usarajevskom "Oslobođenju".
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Nasuprot nekim "poetičnim falsifikatima povijesti", ne treba zaboraviti da je Stari most 9. studenog 1993. g. srušen tenkovskim granatama HVO-a "na zapovijed jednog uniformiranog nadrifilmaša a pod visokim pokroviteljstvom jednog paunovski uparađenog kvazipovjesničara", podsjeća Gojko Berić u sarajevskom "Oslobođenju".

"Ne očekujem da na sutrašnjoj svečanosti u Mostaru Stipe Mesić ili neki drugi hrvatski političar kaže: 'Stari most je bio ponos islamske kulture i civilizacije a postao je sramota naše hrvatske kulture i civilizacije'", naglašava Berić u "Oslobođenju", dodajući da "ako nam je stalo do istine kao uvjeta za pomirenje, onda to važi i za istinu o Starom mostu".

"Oni koji su voljeli Stari most, voljet će i ovaj", ističe Berić, dodajući da je "nažalost, danas u Mostaru višestruko manje onih koji su emotivno duboko vezani za Stari most".

"Većina ih je istjerana iz svog grada i rasuta po svijetu. Učinili su to oni koji su po Hercegovini otvarali logore za Bošnjake, da bi na kraju srušili simbol njihove višestoljetne prisutnosti", podsjeća autor u "Oslobođenju", zaključujući ipak da izgradnjom novog mosta "velika rana počinje zarastati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙