FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: STARI MOST NE MOŽE ZALIJEČITI STARE PODJELE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Iako je u službenim najavama svečanogotvaranja obnovljeni Stari most u Mostaru prikazan kao "simbolpomirenja", stvarnost je ponešto drugačija, prenosi The WashingtonPost mišljenje Mostaraca.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Iako je u službenim najavama svečanog otvaranja obnovljeni Stari most u Mostaru prikazan kao "simbol pomirenja", stvarnost je ponešto drugačija, prenosi The Washington Post mišljenje Mostaraca.

Gradonačelnik Mostara Hamdija Jahić umanjuje mogućnost da obnovljeni most zaliječi stare podjele ali napominje da bi mogao privući turiste s hrvatskog dijela jadranske obale, prenosi WP, podsjećajući u tom kontekstu da u Mostaru postoji tek vrlo malo industrije - "tvornica duhana pod muslimanskom kontrolom i tvornica aluminija kojom upravljaju Hrvati".

Hrvatski dužnosnici ističu da će biti nazočni na ceremoniji ponovnog otvaranja Starog Mosta ako im nitko ne bude pripisivao krivnju za njegovo uništenje, navodi washingtonski list.

"Ne žalim ni za čim", ističe za list zamjenik mostarskog gradonačelnika Ljubo Bešlić, "veteran građanskog rata". "Bosanska strana želi da se osjećamo krivima ali mi se tako ne osjećamo. Uputili bismo lošu poruku kada se ne bismo pojavili na ceremoniji pa ćemo doći. Pokuša li nas netko proglasiti odgovornima za razaranje, otići ćemo", upozorava Bešlić u izjavi za WP.

"Organizatori su pokušali angažirati popularnog pjevača iz Hrvatske da nastupi na ceremoniji zakazanoj u petak. Zatim se pročulo da je netko tražio od njega da pjeva ljubavnu pjesmu pod naslovom 'Oprosti'. Mostarski Hrvati prigovorili su zbog mogućeg dvostrukog tumačenja pjesme a pjevač je odustao od nastupa na svečanosti", opisuje list atmosferu uoči ponovnog otvaranja mosta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙