FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA: PŠENICU OTKUPITI PO CIJENI OD KUNE PO KILOGRAMU

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ravnateljstvo za robne zalihe dobiloje danas od Vlade zadaću da, po cijeni od kune po kilogramu, otkupisve tržne viškove ovogodišnje pšenice.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ravnateljstvo za robne zalihe dobilo je danas od Vlade zadaću da, po cijeni od kune po kilogramu, otkupi sve tržne viškove ovogodišnje pšenice.

Ta će cijena vrijediti za pšenicu standardne kakvoće, istaknuo je ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sjednici Vlade.

Ravnateljstvo će otkupljenu pšenicu isplatiti u roku 15 dana od dana uredno dostavljene dokumentacije o otkupu.

Do 15. kolovoza može se očekivati da će sva pšenica biti otkupljena, rekao je Čobanković, navodeći da država, odnosno Ravnateljstvo preuzima troškove skladištenja pšenice od 40 kuna po toni.

Za otkup pšenice angažirat će se kreditna sredstva. Otkupom se ove godine, za razliku od prošlih, neće teretiti državni proračun, istaknuli su premijer Ivo Sanader i ministar Čobanković.

Proteklih je godina za otkup iz proračuna izdvajano između 33 i 149 milijuna kuna, naveo je Sanader.

Prema ocjeni stručnjaka, ove se godine očekuje nadprosječan urod pšenice s prosječnim prinosom od 4,5 tona po hektaru, odnosno ukupno 900 tisuća tona te žitarice.

Zaključno s 21. srpnja, pšenica je požnjevena na 90 posto zasijanih površina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙