FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GSV PODRŽAO PRIJEDLOG REBALANSA PRORAČUNA

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Gospodarsko socijalno vijeće (GSV)podržalo je danas prijedlog rebalansa državnog proračuna, rekla jenakon sjednice GSV-a potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Gospodarsko socijalno vijeće (GSV) podržalo je danas prijedlog rebalansa državnog proračuna, rekla je nakon sjednice GSV-a potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

"Naši partneri podržali su izmjene proračuna, racionalni i štedljivi pristup koji se kreće u okviru maastrichtskih kriterija", rekla je Kosor.

Najavila je da će socijalni partneri u rujnu raspravljati o prijedlogu proračuna za iduću godinu, a organizirat će se i rasprava o projekciji proračuna za iduće tri godine.

Predstavnik sindikata Boris Kunst ocijenio je da rebalansom proračuna trenutno nisu ugrožena materijalna prava radnika.

Najavio je da će sindikati pratiti trošenje po određenim stavkama, tim više što je najavljeno restrukturiranje državne uprave. Sindikati neće dopustiti, a prijedlogom rebalansa to nije ni predviđeno, da radnici budu oštećeni na bilo koji način, dodao je Kunst.

Predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić rekao je da situacija u državi baš nije idilična, ali je prijedlog izmjena proračuna "umijeće mogućega".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙