FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KALMETA: ANGAŽIRANJE BECHTELA NE BI UGROZILO HRVATSKE GRAĐEVINARE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ministar prometa Božidar Kalmetaotklonio je danas nagađanja da bi ugovaranje izgradnje dioniceDugopolje-Šestanovac s američkim Bechtelom hrvatsku građevinskuoperativu ostavilo bez posla.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ministar prometa Božidar Kalmeta otklonio je danas nagađanja da bi ugovaranje izgradnje dionice Dugopolje-Šestanovac s američkim Bechtelom hrvatsku građevinsku operativu ostavilo bez posla.

Hrvatska građevinska operativa u ovom je trenutku maksimalno angažirana, ili će to biti vrlo skoro, ustvrdio je Kalmeta na sjednici Vlade.

Naveo je da hrvatski građevinari u ovom trenutku grade dionice autocesta i tunele ukupne vrijednosti više od dvije milijarde kuna.

Najavio je i raspisivanje natječaja za izgradnju dionice Šestanovac-Ploče, vrijedne 2,5 milijarde kuna, čim bude gotova projektna dokumentacija.

"Doista nema razloga za strah da hrvatska građevinska operativa neće imati posla, čak i ako dionicu Dugopolje-Šestanovac bude gradio Bechtel", naglasio je Kalmeta.

Najavio je i da će, i u slučaju da na toj dionici bude angažiran Bechtel, Vlada kroz pregovore s tom tvrtkom u čitav posao na toj dionici uključiti 60 posto hrvatske komponente, na ravnopravnoj osnovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙