FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUKOS PRED STEČAJEM

MOSKVA, 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski naftni gigant Jukosubrzo očekuje stečaj ukoliko ne uspije u dogledno vrijeme prikupitiprijeko potrebnu gotovinu, stoji u danas objavljenom priopćenju tekompanije.
MOSKVA, 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski naftni gigant Jukos ubrzo očekuje stečaj ukoliko ne uspije u dogledno vrijeme prikupiti prijeko potrebnu gotovinu, stoji u danas objavljenom priopćenju te kompanije.

"Ako naša nastojanja ne urode potrebnim rezultatima, čelništvo Jukosa bit će uskoro prisiljeno proglasiti stečaj", navodi se u priopćenju. Pritom se misli na nastojanja te kompanije da razriješi s ruskim vlastima problem svojega poreznoga duga u visini 3,4 milijarde dolara.

Jukos ne očekuje da će mu išta ostati od prodaje njegove osnovne operativne jedinice Juganskneftegaza nakon podmirivanja tog duga, rečeno je iz te kompanije.

Po riječima financijskog direktora Brucea Misamorea, Jukos procjenjuje vrijednost Juganskneftegaza na više od 30 milijardi dolara, ali "ne očekuje da dobije razliku u cijeni" nakon prisilne prodaje te njegove jedinice od strane poreznih vlasti.

Juganskneftegaz je zaslužan za 60 posto ukupne Jukosove proizvodnje u visini 1,7 milijuna barela nafte dnevno i smatra se temeljem te kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙