FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUKOS ĆE U SRPNJU ISPLATITI 1,3 MILIJARDE DOLARA POREZNOG DUGA

MOSKVA, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski naftni gigant Jukos usrpnju će u državnu blagajnu uplatiti do 1,3 milijarde dolara odsvojeg ukupno 3,4 milijarde dolara vrijednog poreznog duga za 2000,objavljeno je iz te kompanije.
MOSKVA, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski naftni gigant Jukos u srpnju će u državnu blagajnu uplatiti do 1,3 milijarde dolara od svojeg ukupno 3,4 milijarde dolara vrijednog poreznog duga za 2000, objavljeno je iz te kompanije.

"Jukos je spreman vršiti dodatne uplate tijekom razumnog vremenskog roka kroz dodatno zaduživanje ili rješavanje neke imovine, pod pretpostavkom da se njegova imovina odmrzne", navodi se u priopćenju te kompanije.

Jukos tvrdi da mu gotovo 7 milijardi dolara vrijedno porezno potraživanje za 2000. i 2001. prijeti bankrotom, no prošloga je tjedna predložio sporazumnu isplatu 8 milijardi dolara tijekom tri godine.

Poteškoće u kojima se nalazi Jukos mnogi doživljavaju kao posljedicu pokušaja Kremlja da suzbije političke ambicije njegovog glavnog dioničara Mikhaila Khodorkovskog, kojemu se sudi za prijevaru i izbjegavanje plaćanja poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙