FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KVARNER: DO SREDINE SRPNJA 6 POSTO MANJE TURISTA

RIJEKA, 21. srpnja (Hina) - Direktorica kvarnerske Turističke zajednice Gordana Medved ocijenilaje danas da buking kvarnerskih turističkih odredišta nije bioodgovarajući iako je zanimanje za kvarnerska odredišta bilo veliko, au pripremu sezone na Kvarneru uloženo oko 1,5 milijardi kuna.
RIJEKA, 21. srpnja (Hina) -

Na Kvarneru je od početka godine do sredine srpnja ostvareno oko 6 posto manje turističkih posjeta nego u istom razdoblju prošle godine.

Direktorica kvarnerske Turističke zajednice Gordana Medved ocijenila je danas da buking kvarnerskih turističkih odredišta nije bio odgovarajući iako je zanimanje za kvarnerska odredišta bilo veliko, a u pripremu sezone na Kvarneru uloženo oko 1,5 milijardi kuna.

Medved je to kazala nakon sjednice Turističkog vijeća i Nadzornog odbora primorsko-goranske Turističke zajednice na kojoj je, među ostalim, razmatran tijek turističke sezone.

Po njenoj ocjeni, na do sada ostvaren turistički promet utjecalo je stanje na emitivnim tržištima, ali i kod nas. U Njemačkoj i drugim europskim zemljama prisutna je recesija, dolarske su destinacije znatno konkurentnije, sve se više gostiju odlučuje na odmor u posljednji trenutak, a slabijoj popunjenosti kapaciteta pridonijeli su i vremenski uvjeti, kazala je.

Ulaganjima je poboljšana kvaliteta turističkih kapaciteta, ali je to utjecalo na povećanje cijena i strukturu gostiju, smatra Medved.

Naglasila je da poboljšanje kvalitete kapaciteta ne donosi istodobno povećanje kvalitete cijele destinacije te da je tu moguć trenutačni raskorak.

Radi unaprjeđenja i obnove turističkog proizvoda županijska Turistička zajednica je prošle godine započela izradbu Glavnog plana razvoja turizma. Među ostalim, taj bi plan trebao odrediti najbolji način korištenja postojećih kapaciteta.

(Hina) xhšup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙