FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MOSTARSKA DEKLARACIJA VAŽNA JE ZA HRVATSKU U KONTEKSTU RAZVOJA KULTURNOG TURIZMA

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Za Hrvatsku je potpisivanje Mostarskedeklaracije na završetku konferencije ministara kulture zemaljajugoistočne Europe pod nazivom "Kulturna baština - most premazajedničkoj budućnosti" izuzetno važno, posebno u kontekstu razvojakulturnog turizma, izjavljuje za Radio Slobodnu Europu hrvatskiministar kulture Božo Biškupić.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Za Hrvatsku je potpisivanje Mostarske deklaracije na završetku konferencije ministara kulture zemalja jugoistočne Europe pod nazivom "Kulturna baština - most prema zajedničkoj budućnosti" izuzetno važno, posebno u kontekstu razvoja kulturnog turizma, izjavljuje za Radio Slobodnu Europu hrvatski ministar kulture Božo Biškupić.

"Ministarstvo kulture u Hrvatskoj vrlo aktivno sudjeluje u uspostavi novih načina kooperacije zajedno s turizmom jer mislimo da danas, u ovo vrijeme, turist više neće doći, posebno kad je riječ o jadranskoj obali, samo zbog toga da bi se okupao u moru", kazao je ministar Biškupić za RFE.

Crna Gora također se zalaže za povezivanje regije kroz kulturni turizam a crnogorska ministrica kulture Vesna Kilibarda izražava u izjavi za RFE uvjerenje "da je kultura zapravo prvo područje na kojem ćemo obnoviti suradnju i započeti projekte koje možemo raditi na razini regionalnih integracija i na putu ulaska u EU općenito, koji predstoji svima nama u regiji".

Mostarska deklaracija konstatira potrebu za reafirmacijom kulture baštine i suradnjom više zemalja regije kao preduvjete kulturnog napretka na tom području, navodi postaja, dodajući da je preko venecijanskog odjela UNESCO-a formiran i fond od 800 tisuća eura, kojim će se financirati aktivnosti sdefinirane Deklaracijom, što posebno vrijedi za kulturni turizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙