FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA I MALTA DIJELE ZAJEDNIČKE INTERESE

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska vlada konzultirat će Maltutijekom pregovora s Bruxellesom o preuzimanju zajedničkih zakona EU-aposebno na području poljooprivrede, ribarstva i imovine, prenosi TheTimes of Malta najavu hrvatskog premijera Ive Sanadera povodom posjetaValletti.
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatska vlada konzultirat će Maltu tijekom pregovora s Bruxellesom o preuzimanju zajedničkih zakona EU-a posebno na području poljooprivrede, ribarstva i imovine, prenosi The Times of Malta najavu hrvatskog premijera Ive Sanadera povodom posjeta Valletti.

U interesu je Hrvatske da dobro razmotri kako je Valletta vodila pregovore s EU-om s obzirom na "izuzetan" paket koji je Malta dobila, prenosi list tumačenje hrvatskog premijera. "Malta je dobar primjer koji bi mnogi trebali slijediti", dodaje premijer Sanader po navodima lista.

Malteški premijer Lawrence Gonzi čestitao je hrvatskom kolegi na napretku koji je Hrvatska ostvarila u pregovorima s EU-om, stekavši službeni status kandidata za pristup, prenosi list, dodajući da je premijer Gonzi najavio Zagrebu potporu na svim područjima na kojima se ukaže potreba.

"Ono što je Malta uspjela izboriti pregovorima potvrđuje da EU razumije specifičnost i posebne potrebe svake pojedinačne članice", navodi list riječi malteškog premijera, koji je pritom naglasio da Hrvatska i Malta dijele "zajedničke interese" budući da je riječ o dvije male mediteranske zemlje.

Zagreb bi trebao početi pregovore o članstvu u EU-u početkom 2005. g., što je prilično ambiciozan cilj s obzirom na dvogodišnji rok za njihovo dokončanje, koji je hrvatska vlada sama sebi postavila, zaključuje The Times of Malta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙