FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIREKTOR ZA EUROPSKE POSLOVE U NIZOZEMSKOM MVP-U NA RAZGOVORIMA KOD BIŠČEVIĆA I GRABAR-kITAROVIĆ

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Glavni direktor za europske poslove unizozemskom Ministarstvu vanjskih poslova Marnix Krop u srijedu je uZagrebu s vioskim hrvatskim dužnosnicima razgovarao o europskojbudućnosti Republike Hrvatske, pripremama za početak pregovora opristupanju Hrvatske Europskoj uniji, nizozemskom predsjedanjuEuropskom unijom te suradnji zemalja u regiji.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Glavni direktor za europske poslove u nizozemskom Ministarstvu vanjskih poslova Marnix Krop u srijedu je u Zagrebu s vioskim hrvatskim dužnosnicima razgovarao o europskoj budućnosti Republike Hrvatske, pripremama za početak pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, nizozemskom predsjedanju Europskom unijom te suradnji zemalja u regiji.

U Ministarstvu vanjskih poslova s nizozemskim je dužnosnikom razgovarao državni tajnik Hido Biščević koji ga je, prema priopćenju, upoznao je s aktualnim vanjskopolitičkim aktivnostima i prioritetima hrvatske Vlade. Nizozemski dužnosnik čestitao je hrvatskoj strani na dosadašnjim postignućima u približavanju Europskoj uniji iskazavši uvjerenje u sposobnost Republike Hrvatske da završi pregovore o pristupanju Europskoj uniji u primjerenom roku. Marnix Krop je naglasio pozitivni efekt koji će pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji imati na ostale države u regiji.

Nizozemskog dužnosnika primila je i ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, a kako je priopćeno iz MEI-a, teme razgovora bile su razmjena iskustava, obrazovanje državnih službenika, jačanje gospodarske suradnje, te drugi oblici unapređenja procesa europskih integracija i zajedničke suradnje.

Ministrica Grabar -Kitarović izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je gospodin Krop posjetio Ministarstvo europskih integracija samo nekoliko dana nakon što je Kraljevina Nizozemska preuzela šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom. Ministrica je upoznala visokog gosta s ulogom Ministarstva europskih integracija u procesu pridruživanja Republike Hrvatske EU, te sa sljedećim koracima koji nas čekaju na putu u EU.

"Kao interni datum postavili smo 2007. godinu, do tada kanimo provesti sve potrebne reforme", rekla je ministrica Grabar-Kitarović istaknuvši kako je motivacija za ulazak u EU katalizator koji će samo ubrzati promjene koje Hrvatska ionako mora napraviti.

Nizozemski dužnosnik ocijenio je dobrim što je Ministarstvo europskih integracija započelo s koordinacijom svih tijela državne uprave jer pregovaranje jest i mora biti zajednički hrvatski projekt s jedne strane i europski s druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙