FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan sastanak o razminiranju u Vukovarsko srijemskoj županiji

VUKOVAR, 21. srpnja 2004. (Hina) - Početkom kolovoza počinjerazminiranje i pretraživanje više od milijun i 600 tisuća četvornihmetara u Vukovarsko-srijemskoj županiji, rekao je zamjenik ravnateljaHrvatskog centra za razminiranje (HCR) Mirko Ivanušić danas uVukovaru.
VUKOVAR, 21. srpnja 2004. (Hina) - Početkom kolovoza počinje razminiranje i pretraživanje više od milijun i 600 tisuća četvornih metara u Vukovarsko-srijemskoj županiji, rekao je zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Mirko Ivanušić danas u Vukovaru.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Nikolom Šaferom, Ivanušić je rekao da je do sada u toj županiji završeno 13 projekata kojima je razminirano 2 milijuna 114 tisuća četvornih metara, a da se do kraja ove godine planira otvaranje još 26 radilišta, što s onima na kojima se već radi čini ukupno 31 lokaciju koja će biti očišćena od mina do kraja godine.

Među projektima čije ostvarivanje treba započeti jesu i razminiranje mjesta s objektima Hrvatskih željeznica i Hrvatske elektroprivrede. Riječ je pet projekata koji se odnose na HEP-ove i tri projekta koji se odnose na HŽ-ove objekte. Njih su, rekao je Ivanušić, uputili HŽ-u i HEP-u na očitovanje, koje uskoro očekuju.

Kazao je da će sva sredstva iz proračuna i od donacija koja je HCR namijenio razminiranju u Vukovarsko-srijemskoj županiji u ovoj godini i biti utrošena.

Župan vukovarsko-srijemski Nikola Šafer je kazao kako je u Županiji bilo ukupno 164 četvornih kilometara sumnjivih površina, a da je prema posljednjim rezultatima izvida ostalo oko 100 četvornih kilometara koje jesu ili se sumnja da su minirane.

Ivanušić je kazao da je Vlada zadužila izviđačke timove HCR-a da do kraja rujna što preciznije definiraju minski sumnjivi prostor, kako bi se temeljem tog podatka izradila nova nacionalna strategija.

On je optimistično najavio kako bi u relativno kratkom vremenu glavnina površina onečišćenih minama u Hrvatskoj mogla biti razminirana. Ako se Vlada opredijeli za pojedinačno financiranje razminiranja, imamo šanse da većinu problema riješimo u naredne tri godine, smatra Ivanušić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙