FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STABILIZIRANO STANJE MIRJANE FILIPOVIĆ, STRADALE U EKSPLOZIJI MINE

SLAVONSKI BROD, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Stanjetridesetčetverogodišnje Mirjane Filipović, koja je jučer teško ranjenau eksploziji mine u obalnom pojasu rijeke Save u brodskom naseljuBjelišu, stabilizirano je i nije u neposrednoj životnoj opasnosti,doznaje se od dežurnog liječnika u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"u kojoj je ranjena zbrinuta.
SLAVONSKI BROD, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Stanje tridesetčetverogodišnje Mirjane Filipović, koja je jučer teško ranjena u eksploziji mine u obalnom pojasu rijeke Save u brodskom naselju Bjelišu, stabilizirano je i nije u neposrednoj životnoj opasnosti, doznaje se od dežurnog liječnika u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u kojoj je ranjena zbrinuta.

U eksploziji je izgubila lijevu potkoljenicu, i noga joj je amputirana iznad koljena.

Nesreća se dogodila jučer oko 19,30 sati na obali Save, tri kilometra nizvodno od središta Slavonskog Broda, a na mjestu je poginuo Mirjanin mladić Ivan Andričić (33).

Na mjesto tragedije danas oko 13 sati stigli su i pirotehničari Hrvatskog centra za razminiranje (HCR). Nakon pregleda terena na mjestu nesreće nastavljen je očevid, nakon čega će biti izvučeno i tijelo poginuloga mladića.

Otac ranjene djevojke Marko Filipović, koji je sinoć, kada je došlo do eksplozije, šetao s kćerkom i njezinim mladićem, rekao je novinarima kako je na to mjesto često posljednjih pet godina dolazio loviti ribu. Tvrdi kako mjesto nije bilo označeno upozoravajućim trakama. Isto tvrde i mještani naselja Bjeliš. Prve kuće od mjesta tragedije udaljene su nekoliko stotina metara, a, po riječima mještanke Mande Nedić, otkako je prije dvije godine kupila tu kuću nije primijetila ni upozoravajuće trake, niti ploče.

Koordinator za razminiranje u Brodsko-posavskoj županiji Ante Nikolaš kaže kako su za stanje na terenu pa i postavljanje oznaka zaduženi u HCR-u. Potvrdio je i kako je mjesto gdje se dogodila tragedija unutar 0,8 četvornih kilometara planiranih za razminiranje ove godine.

Zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić tvrdi da je to područje bilo obilježeno s jedne strane, da su ga obilježili pirotehničari koji du radili na razminiranju dijela tog područja.

Za razminiranje druge strane u pripremi je projekt koji bi trebala financirati američka Vlada.

Ivanušić drži da do nesreće nije došlo zbog propusta HCR-a, a da će istraga utvrditi okolnosti tragedije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙