FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

donacija za razminiranje područja selišta drezničkog na plitvicama

PLITVICE, 9. srpnja 2004. (Hina) - Američka trgovačka komora uHrvatskoj uz potporu američkog i kanadskog veleposlanstva donacijamaje prikupila 63 tisuće dolara za razminiranje područja SelištaDrežničkog kod Grabovca u Lici, a ček na taj iznos danas je uručendirektoru Hrvatskog centra za razminiranje Ottu Jungwirtu.
PLITVICE, 9. srpnja 2004. (Hina) - Američka trgovačka komora u Hrvatskoj uz potporu američkog i kanadskog veleposlanstva donacijama je prikupila 63 tisuće dolara za razminiranje područja Selišta Drežničkog kod Grabovca u Lici, a ček na taj iznos danas je uručen direktoru Hrvatskog centra za razminiranje Ottu Jungwirtu.

Ličko-senjski župan Mile Jurković rekao je kako će zahvaljujući ovoj donaciji još nekoliko kilometara površine biti razminirano, a u ovom slučaju riječ je o rubnoj zoni Nacionalnog parka Plitvička jezera. Dodao je da će ova površina u najskorije vrijeme biti razminirana tako da će Nacionalni park biti potpuno očišćen od mina. Naglasio je da to nije opasnost za posjetitelje Parka, već da je riječ o rubnoj zoni koju treba pregledati i razminirati, ali koja nije u rutama koje posjetitelji Nacionalnog parka koriste za razgledanje prirodnih ljepota Plitvica.

Današnjoj svečanosti na koranskom mostu u Plitvicama bili su nazočni i veleposlanici SAD-a i Kanade Ralph Frank i Dennis Snider.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙