FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KRITIKA HRW-A - HLADAN TUŠ ZA HRVATSKU

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Kritika Human Rights Watcha da većinasuđenja za ratne zločine pred hrvatskim sudovima očituje etničkupristranost i nedostatak profesionalizma predstavlja hladan tuš zaHrvatsku, konstatira Deutsche Welle.
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Kritika Human Rights Watcha da većina suđenja za ratne zločine pred hrvatskim sudovima očituje etničku pristranost i nedostatak profesionalizma predstavlja hladan tuš za Hrvatsku, konstatira Deutsche Welle.

Usprkos kritičkim primjedbama, primjerice ključnih ljudi ICTY-ja, na račun hrvatskog pravosuđa, dosad se nije govorilo o niskoj razini rada sudaca i njihovoj nacionalnoj pristranosti, tumači postaja.

"Za Hrvatsku je osobito neugodno što je takva ocjena američke organizacije stigla u trenutku kada se pred haaškim sudom održava statusna konferencija o tome hoće li se dopustiti da šestorica bosansko-hercegovačkih Hrvata, koji su i hrvatski državljani, dočekati na slobodi početak suđenja za zločine počinjene tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba", bilježi DW, uz napomenu da je Hrvatska - uz BiH - dala jamstva za njihovo puštanje na slobodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙