FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP:MANJINSKA PRAVA - MOGUĆ PLODAN TEREN ZA SURADNJU VOJVODINE I PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Tijekom posjeta Rijeci predstavniciIzvršnog vijeća Skupštine Vojvodine uvjerili su se u visok stupanjpoštivanja ljudskih i manjinskih prava u Primorsko-goranskoj županiji,gdje trenutno živi više od 10 tisuća pripadnika srpske i crnogorskezajednice, bilježi novosadski "Dnevnik".
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Tijekom posjeta Rijeci predstavnici Izvršnog vijeća Skupštine Vojvodine uvjerili su se u visok stupanj poštivanja ljudskih i manjinskih prava u Primorsko-goranskoj županiji, gdje trenutno živi više od 10 tisuća pripadnika srpske i crnogorske zajednice, bilježi novosadski "Dnevnik".

"Ponovno je uočena i velika mogućnost suradnje i razmjene iskustava na području zaštite prava nacionalnih manjina između dvije regije, s obzirom na to da je ova županija, po svom multinacionalnom i multikonfesionalnom karakteru, uvelike nalik Vojvodini", napominje novosadski list.

Na konferenciji za novinstvo očitovano je zadovoljstvo "načinom na koji je Hrvatska regulirala položaj nacionalnih manjina i njihovim inkorporiranjem u politički sustav, kroz osigurana mjesta u tijelima lokalne samouprave", primjećuje list, navodeći i konstataciju da "Srbi u Primorsko-goranskoj županiji ni u kom slučaju ne predstavljaju građane drugog reda".

Posebna je pažnja tijekom posjeta vojvođanskog izaslanstva Rijeci posvećena Srpskom kulturnom društvu "Prosvjeta", "pri čemu se Izvršno vijeće Skupštine Vojvodine obvezalo da će u okviru svojih mogućnosti na razne načine pomoći ovoj instituciji koja se smatra krovom organiziranja Srba u Hrvatskoj", prenosi "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙