FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI MINISTAR PREDLAŽE OTVARANJE KAMPOVA ZA AZILANTE NA PODRUČJU SJEVERNE AFRIKE

BERLIN, 21. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar unutarnjihposlova Otto Schily predložio je osnivanje kampova za azilante napodručju sjeverne Afrike, kako bi se njihovi slučajevi, budući ihvećina stiže s tog kontinenta, mogli razmotriti prije nego što stignuu Europu, prenio je u srijedu njemački list Bild.
BERLIN, 21. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily predložio je osnivanje kampova za azilante na području sjeverne Afrike, kako bi se njihovi slučajevi, budući ih većina stiže s tog kontinenta, mogli razmotriti prije nego što stignu u Europu, prenio je u srijedu njemački list Bild.

Dužnosnici EU-a njihove bi zahtjeve za azilom mogli razmotriti na afričkom kontinentu, drži Schily, te izražava uvjerenje da bi takve "probleme afričkog kontinenta trebalo riješiti u Africi, ali uz pomoć Europe".

Njegova je izjava uslijedila nakon što je prošli mjesec brod njemačke humanitarne organizacije Cap Anamur spasio 37 Afrikanaca koji su plutali Mediteranom na gumenjaku nastojeći se domoći neke europske zemlje.

Najprije su ih prebacili na Maltu gdje su ih vlasti odbile primiti, a zatim su ih iskrcali na Siciliji. Povjerenstvo za izbjeglice talijanskog ministarstva unutarnjih poslova odbacilo je njihove zahtjeve za azilom, a trojica djelatnika njemačke humanitarne organizacije pod istragom su zbog "poticanja ilegalnog useljavanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙