FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- županijsko Poglavarstvo razriješilo I. Peku dužnosti člana Savjeta za sigurnost prometa

SPLIT, 20. srpnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici PoglavarstvaSplitsko-dalmatinske županije dužnosti je razriješen Ivo Peko, kojegje to Poglavarstvo nedavno imenovalo članom županijskog Savjeta zasigurnost prometa na cestama.
SPLIT, 20. srpnja 2004. (Hina) - Na današnjoj sjednici Poglavarstva Splitsko-dalmatinske županije dužnosti je razriješen Ivo Peko, kojeg je to Poglavarstvo nedavno imenovalo članom županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama.

Ivo Peko poznat je javnosti po prometnoj nesreći u kojoj je usmrtio djevojčicu i potom pobjegao s mjesta nesreće. Bio je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora koja je odlukom tadašnjeg privremenog predsjednika RH Vlatka Pavletića (nakon smrti Franje Tuđmana) zamjenjena uvjetnom kaznom.

Članom Savjeta za sigurnost prometa na cestama imenovan je prije četiri dana kao dugogodišnji ravnatelj županijske Uprave za ceste. Danas je nakon kraće rasprave razriješen te dužnosti.

Županijski Savjet za sigurnost prometa na cestama bavit će se promicanjem preventivnih aktivnosti i razvijanjem prometne kulture.

U vezi sa smjenom, novinari su od Peke željeli dobiti izjavu, no on je sjednicu napustio. Umjesto njega izjavu je dao župan Kruno Peronja koji je kazao da je Peko razriješen dužnosti zbog velikog broja poslova i obveza, te da je umjesto njega imenovan Željko Kapularić, djelatnik u županijskoj Upravi za ceste.

Na novinarski upit nije li ironično da osoba koja je skrivila prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, a potom pobjegla, bude izabrana u Savjet koji će promicati prometnu kulturu, župan je odgovorio "kako se i bivši ovisnici biraju u razne udruge iz tog područja kako bi pomogli, jer imaju više iskustva i mogu biti korisni."

Poglavarstvo je danas donijelo odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu koncesije za županijsku trajektnu liniju Split-Supetar-Split

Na sjednici je također rečeno da će 15. rujna biti završena Studija o utjecaju na okoliš odlagališta otpada Donja Gora, te kako će u listopadu početi radovi na sanaciji tog odlagališta. U vezi s istražnim radovima u Lećevici, rečeno je kako je završeno bušenje glavne bušotine, gdje su na 400 metara dubine pronađene podzemne vode. U tijeku je ispitivanje njihovih tokova, a u Građevinskom institutu u Zagrebu ispituju se uzorci tla. Svi konačni rezultati istražnih radova u Lećevici trebali bi biti poznati za mjesec dana i oni će biti odlučujući za početak izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙