FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK TUŽILA BIVŠU FRANCUSKU PREMIJERKU CRESSON EUROPSKOM SUDU PRAVDE

BRUXELLES, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija uponedjeljak je povukla dosad nezabilježen potez i odlučila poslatibivšu francusku premijerku Edith Cresson na Europski sud pravde zbogoptužbi o navodnom nepotizmu u vrijeme dok je u sklopu EK bilapovjerenica za obrazovanje i znanost od 1994. do 1999., rekao je jedanizvor iz EU.
BRUXELLES, 19. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija u ponedjeljak je povukla dosad nezabilježen potez i odlučila poslati bivšu francusku premijerku Edith Cresson na Europski sud pravde zbog optužbi o navodnom nepotizmu u vrijeme dok je u sklopu EK bila povjerenica za obrazovanje i znanost od 1994. do 1999., rekao je jedan izvor iz EU.

"Komisija je odlučila zatražiti od suda da utvrdi je li Edith Cresson prekršila svoje obveze članice komisije", rekao je isti izvor.

Najviši sud u EU odlučit će je li Cresson (70) prekršila ugovorne obveze, a o ishodu ovisi hoće li njezina EU mirovina biti umanjena ili čak ukinuta.

Jedan je belgijski sud prošlog mjeseca odbacio sve optužbe protiv Edith Cresson za ista nedjela, zbog čega su njezini odvjetnici od komisije zatražili da prekine administrativni postupak.

Ovo je prvi slučaj da neki član ili bivši član izvršnog tijela EU bude predmetom postupka pred Međunarodnim sudom pravde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙