FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TKO ĆE UHITITI GORANA HADŽIĆA?

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Još se ne zna je li policija u NovomSadu dobila nalog za uhićenje Gorana Hadžića ni tko je nadležan za tajpostupak, konstatira beogradski "Glas javnosti" od ponedjeljka.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Još se ne zna je li policija u Novom Sadu dobila nalog za uhićenje Gorana Hadžića ni tko je nadležan za taj postupak, konstatira beogradski "Glas javnosti" od ponedjeljka.

Novim Sadom pronijela se glasina da su čuvari, postavljeni oko Hadžićeve kuće u Novom Sadu, zapravo pripadnici Žandarmerije i da je Hadžić već stavljen u neku vrstu kućnog pritvora, prenosi beogradski list, dodajući da "takve informacije nije bilo moguće provjeriti na nadležnom mjestu".

Podsjetivši da je glasnogovornik vojvođanskog SUP-a Stevan Krstić u subotu izjavio da nalog za uhićenje još nije stigao novosadskoj policiji, "Glas javnosti" napominje da se "u nekim neformalnim razgovorima" s ljudima iz novosadskog SUP-a moglo čuti da postoji mogućnost da naloga uopće ni ne bude, te da uhićenje Hadžića obave pripadnici Žandarmerije, kojima izravno zapovijeda središnjica MUP-a u Beogradu".

Glasnogovornik Okružnog suda u Novom Sadu Nebojša Pantelić izjavio je za "Glas javnosti" da je za suđenje za ratne zločine nadležan Odjel Okružnog suda u Beogradu. Glasnogovornica tog suda Sonja Prostran izjavila je da nema informaciju hoće li biti izdat nalog za uhićenje budući da "postupci kakav je slučaj Hadžić, koje inače vodi istražni sudac, nisu javni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙