FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DO KRAJA GODINE BEOGRAD ĆE OSIGURATI NOVAC ZA POVLAČENJE VOJSKE S GRANICE S HRVATSKOM

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Do kraja godine trebao bi bitiosiguran novac za povlačenje pograničnih vojnih postrojbi s graniceSCG-a i Hrvatske i za prepuštanje granice pograničnoj policiji,prenosi novosadski "Dnevnik" najavu ministra obrane SCG-a PrvoslavaDavinića.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Do kraja godine trebao bi biti osiguran novac za povlačenje pograničnih vojnih postrojbi s granice SCG-a i Hrvatske i za prepuštanje granice pograničnoj policiji, prenosi novosadski "Dnevnik" najavu ministra obrane SCG-a Prvoslava Davinića.

Ministar Davinić istaknuo je da će sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Draganom Jočićem već razgovarao o tehničkim detaljima a naveo je i da će policiji biti prepuštene karaule i neka prijevozna sredstva te da će "dio graničara, uglavnom vojnika" prijeći u pograničnu policiju, prenosi novosadski list.

Glavni stožer vojske SCG-a već izrađuje plan povlačenja vojske, napominje ministar obrane SCG-a, ističući da zasad nema dovoljno novca da policijske postrojbe zamijene vojne i na drugim dijelovima granice SCG-a, prenosi "Dnevnik", dodajući da "ni ministar Davinić ni bilo tko drugi ne govori o tome koliko je novca potrebno da bi policija preuzela od vojske čuvanje državne granice".

Nakon promjene vlasti u Beogradu glavni stožer vojske SCG-a ponovno je inicirao povjeravanje zaštite granice policiji, napominje "Dnevnik", ističući također da su izostala ulaganja u proteklih 50 godina rezultirala zastarjelim sustavima zaštite pa se očekuje pomoć međunarodne granice u realizaciji tog projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙