FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpisan ugovor o pružanju usluga medicinske rehabilitacije hrvatskim braniteljima

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpotpisala je danas s ravnateljima lječilišnih ustanova ugovor opružanju usluga medicinske rehabilitacije hrvatskim braniteljima.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas s ravnateljima lječilišnih ustanova ugovor o pružanju usluga medicinske rehabilitacije hrvatskim braniteljima.

Ministarstvo je za taj program iz ovogodišnjeg proračuna izdvojilo 1,5 milijuna kuna, a njime bi do kraja godine trebalo biti obuhvaćeno 500 invalida iz Domovinskog rata.

Ugovor je potpisan s ravnateljima Varaždinskih, Krapinskih, Daruvarskih i Bizovačkih toplica i lječilišta Topusko i Biokova.

"To je posebno značajan projekt i vjerujem da će u ovoj godini dati rezultate", rekla je Jadranka Kosor.

Dodala je da će se nastojati da programom budu obuhvaćene osobe koje dosad nisu koristile takve usluge i kojima je pomoć, s obzirom na zdravstveno stanje, najpotrebnija.

Branitelji uz zahtjev za rehabilitaciju od 26. srpnja trebaju priložiti potvrdu o prebivalištu, statusu branitelja i medicinsku dokumentaciju, rekao je Herman Vukušić, pomoćnik za branitelje.

Kosor je najavila da će Ministarstvo istodobno početi razmatrati program za iduću godinu budući da uskoro počinju pripreme za proračun za 2004. i projekcija proračuna za iduće tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙