FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje obnova sinjske tvrđave "Grad"

SINJ, 13. srpnja 2004. (Hina) - Injektiranjem najugroženijih dijelovazidina uskoro će početi obnova sinjske tvrđave "Grad" stare oko 5000godina, a odakle su branitelji posljednji put iz sinjske dolineprotjerali turske osvajače godine 1715., u spomen čega je ustanovljenasada već čuvena sinjska Alka.
SINJ, 13. srpnja 2004. (Hina) - Injektiranjem najugroženijih dijelova zidina uskoro će početi obnova sinjske tvrđave "Grad" stare oko 5000 godina, a odakle su branitelji posljednji put iz sinjske doline protjerali turske osvajače godine 1715., u spomen čega je ustanovljena sada već čuvena sinjska Alka.

Na osnovi provedenog javnog natječaja poslovi su povjereni splitskoj tvrtki "ZR - Spegra" i trajat će dva mjeseca. Ti radovi su ujedno i preduvjet za nastavak daljnje obnove i zaštite te čuvene tvrđave.

Za početne radove u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano je 350 tisuća kuna, Ministarstvo kulture dalo je daljnjih 100 tisuća kuna, a očekuje se i značajna pomoć Županije splitsko-dalmatinske, kazao je Stipe Župić, pročelnik za društvene djelatnosti grada Sinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙