FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA: POTPREDSJEDNICA KOSOR S KARDINALOM TRUJILLOM, PREDSJEDNIKOM PAPINSKOG VIJEĆA ZA OBITELJ

ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorsastala se danas s kardinalom Alfonsom Lopezom Trujillom,predsjednikom Papinskog vijeća za obitelj, priopćeno je danas izVladina Ureda za odnose s javnošću.
ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s kardinalom Alfonsom Lopezom Trujillom, predsjednikom Papinskog vijeća za obitelj, priopćeno je danas iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Potpredsjednica Kosor upoznala je kardinala Trujilla s radom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je i osnovano s namjerom da pomaže obitelji. Posebno je naglasila kako je osnutak ovog ministarstva snažna poruka u promicanju i pronalaženju pravog mjesta za obitelj u hrvatskom društvu.

Potpredsjednica Kosor osvrnula se i na problematiku negativne demografske situacije u Republici Hrvatskoj. Kardinala Trujilla upoznala je s radom Savjeta za populacijsku politiku i mjerama koje su već povučene - povećanjem naknada za rodilje i uvođenjem mogućnosti trogodišnjeg dopusta za majke s troje i više djece. Također je napomenula kako se u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti radi i na posebnim projektima pomoći obiteljima s osam i više djece - besplatnim nabavkama knjiga i računala. Posjet kardinala Trujilla potpredsjednica Kosor ocijenila je kao veliku potporu i priznanje u radu cijeloj Vladi u nastojanjima da stvore okružje i zakone kojima će štititi obitelj i mlade.

Kardinal Trujillo izrazio je zadovoljstvo što hrvatska Vlada želi govoriti o pitanju obitelji te ocijenio dobrim i podržao rad ministarstva. Istaknuo je kako je u svom radu u Vatikanu oko pitanja obitelji i očuvanja života razvio veliku aktivnost te iskazao svoju spremnost za pomoć i u Hrvatskoj. Posebno se osvrnuo na negativne trendove u pojedinim europskim državama u pogledu dehumanizacije i neprijateljskih zakona prema obitelji. Novitete i poduzete aktivnosti u Hrvatskoj ocijenio je pozitivnim, a također je rekao kako će po povratku u Vatikan uputiti pismo podrške hrvatskoj Vladi u pogledu svih aktivnosti i mjera koje Vlada poduzima u cilju promicanja i zaštite obitelji, majčinstva i mladih, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙