FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJERA DRŽIĆEVOG DUNDA MAROJA NA LJETNOJ POZORNICI U PEČUHU

OSIJEK/PEČUH,16. srpnja(Hina) - Premijera Držićevog Dunda Maroja naljetnoj pozornici Tettyel u Pečuhu u okviru Pučuških ljetnih igara uorganizaciji pečuškog Hrvatskog kazališta, održat će se 22. srpnja,izvijestio je Zvonimir Ivković iz Hrvatskog kazališta u Pečuhu.
OSIJEK/PEČUH,16. srpnja(Hina) - Premijera Držićevog Dunda Maroja na ljetnoj pozornici Tettyel u Pečuhu u okviru Pučuških ljetnih igara u organizaciji pečuškog Hrvatskog kazališta, održat će se 22. srpnja, izvijestio je Zvonimir Ivković iz Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Predstava se u prijevodu Zoltana Csuke izvodi na mađarskom jeziku, u režiji istaknutog mađarskog redatelja Janosa Szikore, a uprizorit će je Festivalski ansambl.

U ulozi Dunda Maroja nastupit će Peter Vallat, Pometa igra Veter Vida, Petrunjelu će glumiti mađarska glumica Bes Melkvi, a mladi će Maro biti hrvatski glumac Slaven Vidaković.

Ovogodišnja izvedba te najznačajnije hrvatske renesansne komedije u prijevodu na mađarski jezik je peta po redu izvedba u mađarskim profesionalnom kazalištima i ansamblima od 1948. godine do sada.

Mađarski glumac Peter Vida u ulozi Pometa (na mađarskom jeziku) nastupio je i na ovogodišnjem otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙