FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni novi projekti kazališta Ulysses

BRIJUNI, 14. srpnja 2004. (Hina) - Članovi kazališta Ulysses osnivačiRade Šerbedžija i Borislav Vujčić te redatejica Lenka Udovički nadanašnoj su konferenciji za novinare na Brijunima najavili kako će tokazalište tijekom sezone izvesti dva nova kazališna projekta- predstavu "Play Beckett" u Šerbedžijinoj režiji i kazališnu radionicu"Core sample - Goli otok 1949-1956" pod vodstvom L. Udovički.
BRIJUNI, 14. srpnja 2004. (Hina) - Članovi kazališta Ulysses osnivači Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić te redatejica Lenka Udovički na današnoj su konferenciji za novinare na Brijunima najavili kako će to kazalište tijekom sezone izvesti dva nova kazališna projekta- predstavu "Play Beckett" u Šerbedžijinoj režiji i kazališnu radionicu "Core sample - Goli otok 1949-1956" pod vodstvom L. Udovički.

Govoreći o ovim novim projektima Šerbedžija je istaknuo kako se kazalište Ulysses vodio željom da poveže s jedne strane teatar apsurda čiji je otac književnik Samuel Beckett sa djelom "Čekajući Godota" i Goli otok kao simbol životnog i političkog asurda u kojem su "ljudi prolazili prave Golgote i grozote".

"Goli otok je tema koja je obilježila naše djetinjstvo to je zabranjena priča o kojoj se nije smjelo govoriti pa stoga nadmašuje svaki teatar apsurda", kazao je Šerbedžija.

U predstavi Play Beckett koja će igrati 30. i 31. srpnja na Malom Brijunu a od 25. do 30. rujna u Zagrebu, nastupit će najveća imena hrvatskog i bosansko-hercegovačkog glumišta - Pero Kvrgić, Ivica Vidović, Zijah Sokolović te u konačnici i sam Rade Šerbedžija.

Po riječima Lenke Udovički u kazališnoj radionici koja će se odvijati od 28. srpnja do 14. kolovoza sudjelovat će Caroline Jones, Amanda Plummer te Vanessa Redgrave.

Obraćajući se novinarima osnivač kazališta Ulysses Borislav Vujčić kazao je kako se ovim projektom želi zapravo uspostaviti dijalog između Brijuna i Golog otoka, dvaju otoka koji su povezani jer je kako je rekao, "na Brijunima bila koncentrirana politička moć koja je dovela do pravog pakla na Golom otoku".

Odgovarajući na pitanje novinara o financijskoj konstrukciji rada kazališta Ulysses Vujčić je kazao kako im je za realizaciju novih kao i dosadašnjih projekata Ministarstvo kulture uz 200.000 kuna odobrilo boravak u sklopu Nacionalnog parka Brijuni kao i usluge HV-a , zagrebački gradski odjel kulture namijenio im je 300.000 kuna, dok Istarska županija, Grad Pula i općina Fažana koji po njegovim riječima imaju najviše koristi od tih predstava nisu za rad kazališta Ulysses izdvojili nikakva sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙