FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet sve gušći

ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Na autocestama Zagreb-Rijeka,Bosiljevo-Zadar-Pirovac i Slavonski Brod-Zagreb, te po državnoj cestiKarlovac-Plitvice-Gračac-Knin promet je srednjeg do jakog intenziteta.
ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Na autocestama Zagreb-Rijeka, Bosiljevo-Zadar-Pirovac i Slavonski Brod-Zagreb, te po državnoj cesti Karlovac-Plitvice-Gračac-Knin promet je srednjeg do jakog intenziteta.

Na naplati Lučko, kraj Zagreba, vozila ulaze u pet-šest kolona, a u Karlovcu izlaze s autoceste u šest-sedam kolona. Dugih čekanja nema no, posebno je gust promet u gradu Karlovcu.

Prema jugu vozi se bez zastoja.

Kraći zastoji se mogu očekivati i na dionicama na kojima traju radovi te na prilaznim cestama turističkih središta u Istri, Kvarneru i Dalmaciji. Kolnici su suhi a vidljivost dobra.

15. srpnja 2004. pušteno je u promet novih 27 kilometara autoceste Zagreb - Split, dionica tunel Mala Kapela jug - Žuta Lokva te dio od čvora Perušić do čvora Gospić.

Podizni most "Tisno" između otoka Murtera i kopna do 1. rujna podiže se od 9 do 9,30 i od 17 do 17.30, most u Osoru na otoku Cresu diže se svaki dan u 9 i 17, a na ulazu u Mali Lošinj u 9 i 18 sati. Most za otok Vir, na cesti D306, obnavlja se pa je njime zabranjena vožnja teretim vozilima ukupne mase iznad 25 tona. Teretnim vozilima do 25 tona, dopušteno je prometovati uz ograničenje brzine 30 kilometra na sat, a razmak između vozila mora biti 40 metara. Do završetka radova, promet će preko mosta biti naizmjeničan, uz privremenu regulaciju semafora.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na cestovnom prolazu Vukova Gorica, zbog uklanjanja naplatnih kućica, do 19. srpnja kroz četiri sjeverna prolaza se prometuje usporeno.

Na 87. km autoceste A1 Zagreb-Split u pravcu čvora Ogulin zatvoren je preticajni trak zbog radova na odrľavanju.

Do 14 sati, zabrana je prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama i trajektnim lukama Split i Zadar.

Bregana, Macelj i Goričan bilježe povremeni pojačan ulaz osobnih vozila, kampera i autobusa. Na izlaz iz zemlje, na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je teretnih vozila od dva kilometra koja čekaju oko 12 sati na prijelaz. Na istom prijelazu na izlaz čeka i kolona putničkih vozila od 5 km i to po 4 sata.

Trajekti plove prema plovidbenom redu. Na trajektnom pristaniątu Prizna na liniji za Pag kolona je vozila od 1 km koja čeka na ukrcaj, te koja stalno raste dok je na Jablancu za Rab 1,5 km. Ostale linije također bilježe pojačan promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙