FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: vožnja bez zastoja

ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Na glavnim cestovnim pravcima što odmora vode ka unutrašnjosti, kao i na prilaznim cestama turističkimsredištima zasad se vozi bez većih zastoja, javio je večeras HAK.
ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Na glavnim cestovnim pravcima što od mora vode ka unutrašnjosti, kao i na prilaznim cestama turističkim središtima zasad se vozi bez većih zastoja, javio je večeras HAK.

Gust je promet na cesti Šmrika-Križišće-Meja, kao i na Šapjanama (Rupa i Pasjak). Po cesti D1 vozi se bez zastoja, kao i na autocestama. Na naplati Lučko radi devet izlaza i vozila prolaze bez duljih zastoja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta na kojima su radovi. Na pojedinim dionicama autoceste A3 Zagreb-Slavonski Brod promet se, zbog radova, odvija dvosmjerno, južnim ili sjevernim trakom. Na cesti D21, Pula-Labin-Opatija, oko Medveje radovi znatno usporavaju promet, pa je uputno ići tunelom Učka, te preko Vozilića u pravcu Labinu.

Na Jadranskoj magistrali od Rabe do Kleka vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Na važnijim državnim cestama i trajektnim lukama Split i Zadar, do 23 sata, zabrana je prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, traktorima, zaprežnim vozilima radnim strojevima,

Na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Slavonski Brod, Bregana i Macelj pojačan ulaz ,a na Bregani i izlaz. Pojačava promet na izlazu na Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Macelju.

Na Bajakovu se, pak, potpuno smanjila cjelodnevna duga kolona osobnih vozila, a ostaje oko 4 kilometra duga kolona teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske. Prijelazi u Sloveniju zatvoreni su, još, za teretna vozila, jer je u Sloveniji zabrana prometa do 22 sata. Stoga su parkiraju na odmorištima, kao i na dijelu autoceste kod Velike Vesi (prije Krapine).

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac, zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet preusmjeren na Duboševicu i Baranjsko Petrovo Selo, a teretni na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari ipak je moguće obaviti na Donjem Miholjcu od 22-5 sati.

Trajekti plove redovno, a u trajektnim pristaništima zasad nema duljih čekanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙