FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaida ponovno prijeti Italiji

RIM, 16. srpnja 2004. (Hina/AR) - Nove prijetnje terorističkeorganizacije Al Qaida Italiji, objavljene su u petak na jednojInternet stranici. Tekst je napisan na talijanskome jeziku s mnogogrešaka, a prijetnje upućuje talijanskoj vladi.
RIM, 16. srpnja 2004. (Hina/AR) - Nove prijetnje terorističke organizacije Al Qaida Italiji, objavljene su u petak na jednoj Internet stranici. Tekst je napisan na talijanskome jeziku s mnogo grešaka, a prijetnje upućuje talijanskoj vladi.

Kako je ultimatum objavljen na Internet siteu terorističke mreže šeika Bin Ladena i prema tome pod kontrolom i s pristupom samo te organizacije, talijanske vlasti primaju ga s velikom mjerom ozbiljnosti. U tekstu, pod koji je potpisan "Tunižanin obožavatelj dvojice šeika", navodi se da je "sve spremno za gađanje ciljeva nove prirode i s nekonvencionalnim oružjem, koje će izazvati pokolj velikih dimenzija". Najavljuje se da će "uskoro doći do poplave krvi slične onoj od 11. rujna".

Talijanske tajne službe sada proučavaju autentičnost teksta. Mediji podsjećaju kako je i prije nekoliko dana u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku stiglo pismo u kojem je Al Qaida prijetila institucijama Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙