FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA U STRAHU OD TERORISTIČKIH NAPADA, PODIGNUTA RAZINA UZBUNE

RIM, 11. srpnja 2004. (Hina) - Posebna protuteroristička uzbunapodignuta je u nedjelju u Italiji na zahtjev tamošnjih tajnih službi,a sve zbog bojazni da bi teroristička mreža al Qaeda mogla odabratiItaliju kao sljedeću metu.
RIM, 11. srpnja 2004. (Hina) - Posebna protuteroristička uzbuna podignuta je u nedjelju u Italiji na zahtjev tamošnjih tajnih službi, a sve zbog bojazni da bi teroristička mreža al Qaeda mogla odabrati Italiju kao sljedeću metu.

Naime, nakon velikih terorističkih udara 11. rujna (New York i Washington) i 11. ožujka (Madrid), strahuje se da bi teroristi mogli 11. srpnja počiniti novi napad velikih razmjera i to upravo u Italiji, koja ima svoje vojnike u Iraku i kojoj su teroristi više puta zaprijetili.

Drugi mogući osjetljivi datum za napad na Italiju je 15. srpnja kada istječe ultimatum za povlačenje iz Iraka koji su izrekli teroristi al Qaede i uputili ga svim europskim državama koje imaju svoje vojnike u toj zemlji. Italija ih ima oko 3.000.

Prije nekoliko dana ta je poruka al Qaede, koja se nalazi na dvjema arapskim internet stranicama, prevedena i na talijanski jezik, uz napomenu da je to učinjeno kako bi Talijani mogli razumijeti ozbiljnost poruke i osuditi politiku sadašnje vlade desnog centra premiijera Silvija Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙