FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINCI POČELI POVLAČENJE IZ IRAKA, USPRKOS TEŽNJAMA SAD

MANILA, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Filipini su u petak počelipovlačiti vojnike iz Iraka, sukladno zahtjevima militanata koji suoteli jednog njihovog državljanina i tako se se usprotivili SAD,riskirajući pogoršanje odnosa s ključnim saveznikom i najvećimtrgovinskim partnerom.
MANILA, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Filipini su u petak počeli povlačiti vojnike iz Iraka, sukladno zahtjevima militanata koji su oteli jednog njihovog državljanina i tako se se usprotivili SAD, riskirajući pogoršanje odnosa s ključnim saveznikom i najvećim trgovinskim partnerom.

Njihov je potez naišao na oštru kritiku drugog američkog saveznika iz tih krajeva, Australije, ali i na izraze potpore muslimanske Malezije.

Filipinska ministrica vanjskih poslova Delia Albert, u izjavi koju je prenijela televizija, rekla je da će 11 od ukupno 51 vojnika na čelu sa zapovjednikom postrojbe napustiti Irak u petak kako bi spasili život Filipinca Angela da la Cruza kojega je otela jedna naoružana skupina.

"Filipinska vlada opozvala je zapovjednika filipinskog humanitarnog kontingenta koji će danas napustiti Irak s deset pripadnika kontingenta", rekla je Albert u izjavi.

"Ostatak kontingenta uskoro će otići iz Iraka. Nastavljamo napore kako bismo oslobodili Angela", dodala je.

Na video-snimci emitiranoj u četvrtak vidi se de la Cruz koji izgleda dobro i kaže kako će uskoro biti kod kuće. U drugoj poruci njegovi otmičari kažu da će biti oslobođen tek kad Filipini ispune obećanje o povlačenju svih svojih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙