FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIJEKOM VIKENDA U SUKOBIMA U IRAKU POGINULO SEDAM LJUDI, MEĐU KOJIMA PET AMERIČKIH VOJNIKA

BAGDAD, 11. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sedam ljudi, među kojima petameričkih vojnika, poginulo je tijekom vikenda u Iraku, a još se nezna sudbina jednog otetog Filipinca.
BAGDAD, 11. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sedam ljudi, među kojima pet američkih vojnika, poginulo je tijekom vikenda u Iraku, a još se ne zna sudbina jednog otetog Filipinca.

Američki vojnik i irački civil poginuli su, a još je jedan vojnik ranjen u eksploziji bombe postavljene na cesti u sjevernom dijelu Iraka.

Dok se ranjeniku pružala prva pomoć na mjestu događaja, velikom se brzinom približilo jedno vozilo, iz kojeg je vozač otvorio vatru. Američki su vojnici pucali i ubili tog čovjeka, priopćile su međunarodne snage.

Četiri američka marinca poginula su u subotu u nesreći njihova vozila nedaleko od Fallujaha, priopćila je američka vojska.

"Njihovu smrt prouzročila je nesreća vozila u kojem su bili i ne može se smatrati posljedicom neprijateljskog djelovanja", izjavio je jedan američki vojni glasnogovornik.

Uz spomenute incidente, bilo je nekoliko teških ranjavanja diljem Iraka, a ne zna se sudbina filipinskog diplomata Angela de la Cruza, otetog kako bi se Manila prisilila na povlačenje svojeg kontingenta od 51 vojnika iz Iraka.

De la Cruzu prijeti pogubljenje do 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, ako se Filipini ne obvežu povući sve svoje vojnike "najkasnije do 20. srpnja".

Bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passi izjavio je kako vjeruje da su dvojica u četvrtak otetih bugarskih vozača Ivailo Kepov i Georgi Lazov još na životu. "Prema nepotvrđenim informacijama, naši su sunarodnjaci zasad živi", izjavio je, a slično je ustvrdio i njegov zamjenik Ivan Petkv.

"Informacija da su oni još živi dolazi iz izvora koji smatramo vjerodostojnim i to u ovom trenutku smatramo istinom", kazao je Petkov u izjavi za bugarsku TV postaju bTV.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙