FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD RAZOČARANE IZJAVOM O POVLAČENJU FILIPINACA IZ IRAKA

WASHINGTON,14. srpnja(Hina) - Reagirajući na najave mogućeg ranijegpovlačenja filipinskih snaga iz Iraka u vezi s otmicom filipinskogvozača kamiona Sjedinjene Države su u utorak izrazile svojerazočaranje i rekle kako o tome očekuju pojašnjenje vlade u Manili.
WASHINGTON,14. srpnja(Hina) - Reagirajući na najave mogućeg ranijeg povlačenja filipinskih snaga iz Iraka u vezi s otmicom filipinskog vozača kamiona Sjedinjene Države su u utorak izrazile svoje razočaranje i rekle kako o tome očekuju pojašnjenje vlade u Manili.

Flipinska vlada poslala je miješane signale glede toga da li će ubrzati povlačenje svog 51 vojnika iz Iraka kako to zahtijevaju irački militanti koji su oteli vozača kamiona Angela dela Cruza i prijete njegovim ubojstvom, ili će ostati pri ranije planiranom povlačenju 20. kolovoza.

Dok je dužnosnik u Manili rekao da rok za povlačenje ostaje neizmijenjen arapska televizijska postaja Al-Jazeera emitirala je poruku podtajnika u filipinskom ministarstvu vanjskih poslova Rafaela Seguisa da će filipinski vojnici biti povučeni "što je prije moguće".

Glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher naglasio je na konferenciji za novinare kako američka politika isključuje pregovaranje s otmičarima i davanje ustupaka te kako su SAD razočarane izjavom o povlačenju "što je prije moguće".

"Mislimo...da to može poslati krivi signal i zato smo razočarani vidjeti izjave poput te", rekao je Boucher. "Očekujemo pojašnjenje o tome što bi točno ta objava mogla značiti glede filipinskog povlačenja", rekao je on.

Boucher je rekao kako su Sjedinjene Države o tom slučaju tijekom noći razgovarale s filipinskom vladom, uključujući susret američkog veleposlanika i filipinske predsjednice Glorie Macapagal Arroyo i da će se razgovori nastaviti.

Flipini nastoje osloboditi dela Cruza i istodobno ostati jedan od najpouzdanijih saveznika Washingtona u borbi protiv terorizma ne stvarajući dojam kako su spremni na ustupke otmičarima u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙