FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINI ĆE POVUĆI VOJNIKE IZ IRAKA, TALAC USKORO NA SLOBODI

MANILA/DUBAI, 10. srpnja 2004. (Hina/Reuters/AP) - Filipini će idućegmjeseca povući svoje vojnike iz Iraka, objavila je u u subotu službenaManila, a irački će militanti navodno uskoro pustiti na slobodufilipinskog taoca kojemu su prijetili oduzimanjem života.
MANILA/DUBAI, 10. srpnja 2004. (Hina/Reuters/AP) - Filipini će idućeg mjeseca povući svoje vojnike iz Iraka, objavila je u u subotu službena Manila, a irački će militanti navodno uskoro pustiti na slobodu filipinskog taoca kojemu su prijetili oduzimanjem života.

Dok je filipinska vlada objavljivala vijest o povlačenju svojih snaga, kojima mandat u Iraku po isteku 20. kolovoza naprosto neće biti produžen, arapska satelitska televizija Al Jazeera prikazala je video snimku na kojoj oteti filipinski vozač moli predsjednicu Gloriu Macapagal Arroyo da vrati kontigent od 51 vojnika u zemlju.

"Predsjednice Arroyo, molim vas da povučete naše vojnike iz Iraka", rekao je Angelo de la Cruz kojemu su otmičari bili spremni oduzeti život ako se filipinski vojnici ne povuku.

Agencija Reuters je nekoliko sati kasnije objavila da će Angelo, po informacijama njegove obitelji, uskoro biti oslobođen. Brat otetog Filipinca, koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji, prenio im je da se "stvari razvijaju jako dobro".

Međutim, zasad nema službenih potvrda o oslobađanju filipinskog taoca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙