FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILIPINI POČELI POVLAČITI POSTROJBE IZ IRAKA

MANILA, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Filipini su u srijedu priopćilikako upravo "usklađuju povlačenje" snaga smještenih u Iraku, te da jesada broj njihovih vojnika u Bagdadu smanjen s 51 na 43, nakon što jejedna radikalna islamistička skupina zaprijetila da će odrubiti glavufilipinskom taocu.
MANILA, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Filipini su u srijedu priopćili kako upravo "usklađuju povlačenje" snaga smještenih u Iraku, te da je sada broj njihovih vojnika u Bagdadu smanjen s 51 na 43, nakon što je jedna radikalna islamistička skupina zaprijetila da će odrubiti glavu filipinskom taocu.

"Ministarstvo vanjskih poslova upravo usklađuje povlačenje kontingenta s ministarstvom obrane", izjavila je državna tajnica u filipinskom ministarstvu vanjskih poslova Delia Albert u priopćenju objavljenom u predsjedničkoj palači.

"Broj vojnika u Bagdadu sada je smanjen s 51 na 43", dodala je Albert.

Angela de la Cruza, 46-godišnjeg vozača teških kamiona, otela je prošlog tjedna radikalna islamistička organizacija koja je zaprijetila da će mu odrubiti glavu ako filipinska predsjednica Gloria Arroyo ne pomakne za mjesec dana, na 20. srpnja, povlačenje filipinskog kontingenta predviđeno za 20. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙