FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: ZAVRŠENA BISKUPSKA KONFERENCIJA BIH

BANJA LUKA, 15. srpnja 2004. (Hina) - Biskupska konferencija Bosne iHercegovine, na zasjedanju u Banjoj Luci od 12. do 14. srpnja,razmatrala je aktualno društveno i političko stanje u zemlji a natemelju izvješća katoličkog povjerenstva za ljudska prava "Pravda imir" o stanju ljudskih prava za 2003. godinu, izjavio je u četvrtak nakonferenciji za novinare predsjednik Biskupske konferencije,banjolučki biskup Franjo Komarica.
BANJA LUKA, 15. srpnja 2004. (Hina) - Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, na zasjedanju u Banjoj Luci od 12. do 14. srpnja, razmatrala je aktualno društveno i političko stanje u zemlji a na temelju izvješća katoličkog povjerenstva za ljudska prava "Pravda i mir" o stanju ljudskih prava za 2003. godinu, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Biskupske konferencije, banjolučki biskup Franjo Komarica.

"Biskupi su uočili opće stanje blokade mnogih sastavnica javnoga života u ovoj državi i konstatirali potrebu za žurnim i korjenitim promjenama. Tek stvaranjem pravne države na cijelom prostoru BiH mogu se ostvariti nužni uvjeti za zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana i jednakopravnost konstitutivnih naroda", izjavio je biskup Komarica i naglasio da se ovo posebno odnosi na područje Republike Srpske u koju se zbog raznih političkih, pravnih i ekonomskih opstrukcija do sada vratilo tek nekoliko postotaka izbjeglih i protjeranih katolika.

Biskupi pozivaju sve mjerodavne međunarodne i domaće dužnosnike da odlučnije pokažu političku volju za većom i određenijom ekonomskom i drugom pomoći onima kojima je najpotrebnija, rekao je Komarica.

Posebno apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da, u duhu svojih preuzetih obveza, materijalno pomogne povratak onih prognanih i izbjeglih bosansko-hercegovačkih Hrvata koji se žele vratiti u svoj zavičaj, rekao je biskup Komarica u povodu završetka zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙