FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INI I VALOVITOM PAPIRU DUNAPACK URUČENE NAGRADE OECD-A

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Regionalnu nagradu u kategorijipreuzimanja, privatizacije ili koncesije u jugoistočnoj Europi, kojudodjeljuje Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), dobilaje hrvatska kompanija INA, dok je nagradu po zemljama za ulaganjegodine dobila tvrtka Valoviti papir Dunapack iz Zaboka.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Regionalnu nagradu u kategoriji preuzimanja, privatizacije ili koncesije u jugoistočnoj Europi, koju dodjeljuje Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), dobila je hrvatska kompanija INA, dok je nagradu po zemljama za ulaganje godine dobila tvrtka Valoviti papir Dunapack iz Zaboka.

Riječ je o nagrada OECD Investment Compacta, koje se drugi put dodjeljuju za regiju jugoistočne Europe pod nazivom "Ulagač godine", a ceremonija dodjele održana je 8. srpnja u Beču u sklopu ministarske konferencije zemalja regije.

Ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Igor Maričić, koji je u Beču preuzeo nagrade za hrvatske kompanije, danas je u Zagrebu predsjedniku Uprave INA-e Tomislavu Dragičeviću i financijskom direktoru Valovitih papira Dunapack Željku Seferu uručio ta priznanja.

OECD Investment Compact dio je OECD-a koji se bavi promicanjem izravnih stranih ulaganja u zemlje jugoistočne Europe.

Kako je danas pojašnjeno, prijedloge za dodjelu nagrada nominirala je Uprava za poticanje ulaganja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Uz regionalnu nagradu u kategoriji akvizicija, privatizacija i koncesija, koju je dobila INA za privatizacijski posao prodaje 25 plus jedne Inine dionice mađarskom MOL-u, dodijeljene su još dvije regionalne nagrade.

To su za greenfield investicije, odnosno izravno ulaganje u kompaniju Bal Corporation Europe Belgrade za ulaganje od 50 milijuna eura i otvaranja 110 novih radnih mjesta. U kategoriji najvećeg otvaranja radnih mjesta nagrada je otišla u Rumunjsku za tvrtku Hiproma u koju je francuska tvrtka Carrefour uložila 50 milijuna eura, otvorivši 734 radnih mjesta.

Ravatelj APIU Igor Maričić istaknuo je da su u tijeku pregovori ili početni razgovori o mogućim izravnim proizvodnim investicijama u Hrvatsku vrijedni više od 300 do 350 milijuna eura. Riječ je o strateškim investitorima, a uz to otpočeli su i inicijalni razgovori o mogućim ulaganjima ukupno vrijednim 150 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙