FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVAŠ ODGOVORIO NA OPTUŽBE SINDIKATA PPDIV-a

OSIJEK,9. srpnja(Hina) - Predsjednik osječko-baranjske Županijskeskupštine i saborski zastupnik Branimir Glavaš odbacio je danastvrdnje Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskojindustriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDV) koji je izrazio sumnju unamještanje natječaja za privatizaciju baranjskog poljoprivrednogkombinata "Belja" d.d.
OSIJEK,9. srpnja(Hina) - Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine i saborski zastupnik Branimir Glavaš odbacio je danas tvrdnje Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDV) koji je izrazio sumnju u namještanje natječaja za privatizaciju baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d.

U pismu čelnicima Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Sindikat je ocijenio kako najnovniji prijedlog natječaja za privatizaciju "Belja" "povećava sumnje u namještanje natječaja" te da je stanje oko privatizacije tvrtke izazvalo razne špekulacije poglavito stoga, smatra PPDIV, "što je sve nastalo u režiji predsjednika Županijske skupštine i saborskog zastupnika Branimira Glavaša", koji se, drže u tome Sindikatu, "predstavlja kao "spasitelj" "Belja".

U priopćenju za javnost Glavaš je ustvrdio kako natječaj za prodaju "Belja" ne namješta on, niti Županija ili država, već da to uporno pokušava sindikalni povjerenik PPDIV-a u "Belju" Šimo Orešković "i društvance oko njega", koje, kako smatra, "manipulira javnošću i zaposlenicima "Belja".

"Natječaj će se provesti u skladu s prijedlozima Županijske skupštine, Vlade i HFP-a, a ne po diktatu korumpiranih i instrumentaliziranih pojedinaca iz Sindikata PPDIV-a. Županija i država se zauzimaju da se osigura kontrolni paket zaposlenicima i malim dioničarima, a Orešković i njegovi poslušnici to odbijaju, što govori da skupina sindikalaca manipulira radnicima radi osobnih interesa", smatra Glavaš.

Dodaje kako, za razliku od Oreškovića, on osobno, Županija i Vlada ne zagovaraju i i ne lobiraju ni za koga od zainteresiranih strana, već ustrajavaju u konceptu da hrvatska država minimalno još tri godine nadzire privatizacijske procese u "Belju".

Glavaš smatra kako za svoj angažman oko budućnosti "Belja" ima "izborni i politički legitimitet" te da mu je to i obveza, kao predsjedniku županijskog predstavničkog tijela i saborskom zastupniku.

"Zagovaramo transparentnu privatizaciju koja podrazumijeva zadržavanje cjelovitog "Belja", očuvanje radnih mjesta te unos svježeg i opipljivog novca u "Belje", ističe, pored ostalog, u priopćenju Branimir Glavaš.

(Hina) xivuč ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙