FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPDIV I HUS O PRIVATIZACIJI "BELJA"

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Korodinacije Sindikata zaposlenih upoljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji (PPDIV) te Hrvatskeudruge sindikata (HUS) u poljoprivrednom kombinatu "Belju" ddizvijestile su danas kako neće odustati od svojih zahtjeva da se priprivatizaciji očuva tvrtka u cjelini, da se preuzmu svi zaposleni injihova prava iz kolektivnog ugovora te izradi poslovni plan i programulaganja za svaki pogon.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Korodinacije Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji (PPDIV) te Hrvatske udruge sindikata (HUS) u poljoprivrednom kombinatu "Belju" dd izvijestile su danas kako neće odustati od svojih zahtjeva da se pri privatizaciji očuva tvrtka u cjelini, da se preuzmu svi zaposleni i njihova prava iz kolektivnog ugovora te izradi poslovni plan i program ulaganja za svaki pogon.

Nakon što je Vlada 30. lipnja opozvala natječaj za prodaju dionica toga poduzeća, sindikati su jučer održali sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i šumarstva na kojemu su, kako tvrde, od ministra Čobankovića dobili obećanja da će ih konzultirati o konačnom prijedlogu odluke o novome natječaju, koji će biti upućen Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju, a u cilju usuglašavanja stavova.

Koordinator podružnica PPDIV-a Šimo Orešković kazao je na konferenciji za novinare kako sindikati podržavaju nastojanja da se u novome natječaju ponudi na prodaju 63,5 posto temeljenog kapitala.

Tako bi država zadržala kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu, u roku od tri godine, odnosno najdulje do ulaska Hrvatske u EU, a nakon isteka toga roka te dionice, pod povoljnim uvjetima, ponudile bi se radnicima.

Dodao je kako predlažu da se, s obzirom na teško poslovno i financijsko stanje društva, "ubrza proces privatizacije" i to "najkasnije do sredine kolovoza ove godine".

Regionalni povjerenik PPDIV-a Slavko Kotromanović kaže kako predstavnici beljskih sindikata traže da budu nazočni otvaranju ponuda te da ne podržavaju niti jednog potencijalnog kupca, već će se o tome očitovati kada ponude budu otvorene. Kazao je kako su spremni biti maksimalno kooperativni, da bi se postigao dogovor u interesu radnika i tvrtke, ali da se neće ustručavati "poduzimati određene aktivnosti", ako bi dogovor krenuo u suprotnom smjeru od željenog.

Predstavnici sindikata ocijenili su kako je već nepotrebno izgubljeno dosta vremena u procesu privatizacije te da onaj tko koči privatizaciju, mora preuzeti i odgovornost za moguće posljedice, posebice zbog mogućnosti neredovite isplate plaća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙