FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje riječkom narko lancu

RIJEKA,14. srpnja(Hina) - Na riječkom Županijskom sudu danas je počelosuđenje skupini od 22 osobe koje su optužene za organiziranokrijumčarenje opojne droge heroina i preprodaju više desetakakilograma te droge na riječkom i istarskom području.
RIJEKA,14. srpnja(Hina) - Na riječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje skupini od 22 osobe koje su optužene za organizirano krijumčarenje opojne droge heroina i preprodaju više desetaka kilograma te droge na riječkom i istarskom području.

Na osnovi odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u tom su suđenju objedinjena četiri sudska postupka protiv članova iste krijumčarske skupine. Naime, tijekom tih postupaka utvrđeno je da je riječ o jednom krijumčarskom lancu kojim je upravljao prvoosumnjičeni Alen Batinić, zvan "gazda" iz Rijeke.

Batinić je uhićen u lipnju 2002., nakon što se u bijegu nalazio od rujna 2001. Iz riječkog Okružnog zatvora Batinić je mobitelom nastavio voditi krijumčarenje droge što je policija saznala i poduzela mjere kojima su proširena saznanja o djelovanju narko lanca na riječkom i istarskom području.

Danas je pročitana opširna optužnica u kojoj se skupina tereti za krijumčarenje većih količina droge kojom se preko Zagreba nekoliko godina opskrbljivalo riječko i istarsko narko tržište.

Prvooptuženi Batinić priznao je pred sutkinjom Ikom Šarić krivnju za dio navoda u optužnici kazavši da će se o tome za koje se djelove optužnice ne smatra krivim izjasniti u iznošenju obrane. Dvoje optuženih priznali su krivicu za sva djela za koja se terete, a jedan optuženik smatra se djelomično krivim. Ostali optuženi izjasnili su se da nisu krivi niti po jednoj točki optužnice.

Suđenje se nastavlja sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙