FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONZUM POSTAO VLASNIK SLOBODA TRGOVINE IZ OSIJEKA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Lura-keksi d.o.o. tvornica keksa ikruha iz Osijeka i nacionalni maloprodajni lanac Konzum potpisali suUgovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela, kojim je Konzum postaonovi vlasnik osječke Sloboda trgovine, objavili su danas iz Lure iKonzuma.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Lura-keksi d.o.o. tvornica keksa i kruha iz Osijeka i nacionalni maloprodajni lanac Konzum potpisali su Ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela, kojim je Konzum postao novi vlasnik osječke Sloboda trgovine, objavili su danas iz Lure i Konzuma.

Ugovor je u ime Konzuma potpisao predsjednik Uprave Drago Munjiza, a u ime Lura-keksa direktor Silvio Galić.

U Luri i Konzumu nisu željeli reći kolika je vrijednost ugovora, objašnjavajući to poslovnom tajnom.

Ugovorom je Konzum postao stopostotni vlasnik Sloboda trgovine, specijalizirane za maloprodaju u čijem sastavu je lanac trgovina u Osijeku i okolici. U skladu s Ugovorom zaposlenici Sloboda trgovine zadržavaju sva prava iz postojećih ugovora o radu, navodi se u priopćenju dviju kompanija.

Direktor Lura-keksa Silvio Galić ističe da je ugovor u skladu s ciljevima razvoja Lura-keksa u tržišno prepoznatljivu i dugoročno profitabilnu kompaniju. Izdvajanjem nematičnog poslovanja od matičnog tvrtka stvara pretpostavke za daljnji razvoj i povećanje produktivnosti, svi razvojni potencijali ulažu se u razvoj proizvodnje keksa, vafla i slanica, u što će biti uložena i sredstva od ove prodaje, kazao je Galić.

Prema riječima čelnog čovjeka Konzuma Drage Munjiza, nakon potpisa Ugovora, Konzum će započeti s preuređenjem i modernizacijom prodajnih objekata te nabavkom nove opreme.

Munjiza ističe da će Konzum zadržati svih 84 zaposlenika Sloboda trgovine i uz dosadašnja osigurati im i druga prava koja imaju svi zaposlenici Konzuma temeljem potpisanog Kolektivnog ugovora.

Inače, nacionalni maloprodajni lanac Konzum u Hrvatskoj ima više od 450 prodajnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙